Cantorij Cantorij
Paasmorgen was een feestelijke dienst en we hebben met veel plezier hiervoor gerepeteerd. Mevrouw Alma Grooters, onze dirigent, was tevreden over het uitgevoerde zingen.
Op zondag 2 juni mochten we meezingen, voor de laatste keer alvorens de vakantie begon. Deze keer ging het niet geheel, zoals we wensten. We stonden voorin de kerk en daarover waren naderhand, de meningen verschillend. Er waren deze morgen veel jonge gasten van elders. Ze hadden lof voor het geheel, maar zeker ook voor de overdenking van ds.Poortman. Hij zingt eveneens in de cantorij en mede daardoor was alles op elkaar afgestemd het was een mooie morgen en als slot koffiedrinken buiten op het plein.
Na het zomerreces gaan we weer met frisse zin repeteren en studeren we weer op nieuwe liederen. De repetities zijn op dinsdagavond om de twee  weken, van 19.30 tot 21.00 uur in de Reesthof. We starten op 3 september met de jaarvergadering en iets byzonders ( voor de gebruikelijke feestelijke   afsluiting van het vorige seizoen was geen gelegenheid). De volgende data zijn 17 september, 1 oktober, 15 oktober en 29 oktober.
Zoals de meeste koren is er bij ons een groot tekort aan mannenstemmen, maar uiteraard is een ieder die van zingen houdt is van harte welkom!

Cantorij Cantorij

Momenteel gaan we op weg naar Pasen. Overigens hebben we meegewerkt aan de dienst op 17 februari met een iets kleinere bezetting, mede door ziekte van leden. Voor de dienst op paasmorgen zijn we voor 100% enthousiast aan het oefenen.!

Cantorij Cantorij
Na de mooie kerstnachtdienst beginnen de repetities weer op dinsdag 15 januari van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Reesthof. De volgende avonden zijn 29 januari en 12 februari. Op zondag 17 februari zingen we in de kerkdienst.
Onze cantorij bestaat momenteel uit circa 24 leden en de dirigent Alma Grooters is zeer gedreven om ons zo mooi mogelijk te laten zingen. Het doel van de cantorij is de kerkdiensten te ondersteunen.

Cantorij Cantorij
Op 27 mei hebben we voor de zomervakantie nog gezongen in een kerkdienst. En op 4 september begon voor ons het winterseizoen 2018. Met 24 enthousiaste leden gingen we repeteren voor de gedachtenisdienst op 4 november.
Het volgende "hoogtepunt" wordt de kerstnachtdienst. Hierin ontbreken niet enkele bekende kerstliederen, waarbij iedereen mee kan zingen. Daarnaast zingt de cantorij de kerstcantate "Eeuwenlang verwacht" van Tim van der Weide.

Paasmorgen 1 april 2018
Met de kinderen zongen we het lied "'s Morgens in de stille hof. De woorden zijn van Jo Kalmijn-Spierenburg en de melodie is van Nelly Poortier.
De Cantorij zong o.a. "Groter dan ons hart". Het is een gebed voor 4 stemmig koor, solist en gemeente. Fennie van de Weide begeleidde dit op de vleugel. Ds Arie Poortman ging voor in deze dienst,  hij is lid van de cantorij en deze morgen tevens solist. De tekst is van Huub Oosterhuis en de melodie is van Antoine Oomen.
Het slotlied "U zij de Glorie"werd begeleid door Fennie van de Weide op het orgel en Alma Grooters (onze dirigente) op de piano.
Zwaantje en Wietske

Cantorij

Zondagmorgen 24 december zingen "Als Appelbloesem in de winter"

Appelbloesem
Cantorij
"Groot de luister, de majesteit van deze nacht". Met deze beginregel werd het kerstoratorium Als Appelbloesem in de  winter gezongen. Op zondagmorgen 24 december in een goed gevulde kerk en het klonk heel mooi. Dank zij de fantastische dirigente, Alma Grooters en uiteraard de medewerkers: Fennie van der Weide op piano,  Petra van de Dolder en Marjella van Houdt op fluit.
De  twee solisten, Conny Epskamp en Ton Perry, leden van de Cantorij, zongen prachtig. We kunnen terugzien op een mooie morgen.

Cantorij Cantorij
Op zondag 5 november werken mee we in de gedachtenisdienst.
En daarna gaan we repeteren voor het kerstoratorium: " Als appelbloesem in de winter".Gedurende de afgelopen zomer zijn we al begonnen om dit te leren. In de zondagmorgendienst van 24 december wordt dit oratorium uitgevoerd.

Cantorij

zondag 15 oktober namen we afscheid van ds Henk de Ruiter en mw. Sytske de Ruiter. Beiden hebben de cantorij opgericht en al die jaren heel ambitieus ondersteund. In de dienst zongen we liederen die ze hebben uitgezocht. Wat zullen wij hen missen.

Cantorij Cantorij
In 2017 was er bij ons in de kerk geen Pinksterviering, dit vond plaats in een regionale dienst in Berghuizen. Omdat we daaraan geen medewerking hebben verleend werd op alle repetities al begonnen met het instuderen van de kerstmusical "Als appelbloesem in de winter".
Daarnaast repeteren wij liederen voor zondag 15 oktober. Dit is een afscheidsdienst van ds en mw de Ruiter. Vanaf de oprichting van onze cantorij waren beiden actief en zeer betrokken, we zullen hen missen.
Vervolgens werken we mee aan de gedachtenisdienst op 5 november. Op 24 december is er de kerstmusical in de zondagmorgendienst.

witte donderdag 2017
Cantorij
Tijdens de avondmaalsdienst op witte donderdag zong de cantorij

Cantorij/lustrum

Zondag 12 februari hadden wij een feestelijke morgendienst. We vierden ons lustrum. Alle leden hadden vantevoren een lijst met favoriete liederen uit ons repertoire van de afgelopen vijf jaren uitgezocht en hieruit werd een "top-zes" gezongen. Met psalm lezingen en bijpassende lofzangen was er vooral  dankbaarheid aan God en aan onze trouwe leden. De dirigente Alma werd door de voorzitter bedankt voor haar uitstekende leiding gedurende deze vijf jaren.

Kerkdienst -1e collecte: Kerk 2e collecte: Collecte Onderhoud Reesthof
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10.00